Iskolai könyvtár

Körülbelül 7000 kötetes könyvtárunkat 2002-ben létesítettük azzal a céllal, hogy tanulóink szórakoztató, tudományos illetve tanulmányaikhoz szükséges könyveket kölcsönözhessenek az iskolából.

Könyvtári állományunkat folyamatosan frissítjük új könyvekkel. Az iskola létszámához viszonyítva a kölcsönzések száma kiemelkedően magas. A csendes olvasás mellett a gyerekeknek lehetősége van számítógép, valamint nyomtató használatára is. Az internetet elsősorban tudományos kutatómunkára használhatják a tanulók.

Az iskolai könyvtárunk helyszíne és aktív részese az iskola kulturális életének. Helyet ad a szabadidő hasznos eltöltéséhez (olvasás, kutatás, játékos kikapcsolódás) valamint szervez eseményeket (Népmese napja, iskolai versmondó verseny, színházlátogatás) és bekapcsolódik az iskolai programokba.

A könyvtári állomány gondozása folyamatos, a gyarapításra az év folyamán több lehetőségünk is volt vétel illetve ajándék formájában is. A leselejtezés a könyvek elavulása, elhasználódása illetve időnként sajnos az elvesztése miatt szükséges.

Visszatekintés a 2016-2017-es tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

Idén is szerveztünk színházlátogatást alsó és felső tagozaton. 162 alsó tagozatos és 23 felső tagozatos diákunk vásárolt bérletet. A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen idén 9 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott emléklapot és egy csokit. Az első három legjobb mesemondónk könyvjutalomban is részesült.

Visszatekintés a 2015-2016-os tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen az alsó tagozatos tanulóink közül osztályonként 2 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott emléklapot és egy csokit. Az első három legjobb mesemondónk könyvjutalomban is részesült.
Felsős tanulóink rajzokat készítettek egy-egy magyar népmese alapján, melyekből a legjobbakat kiállítottuk az ebédlő előtti részen.

Visszatekintés a 2014-2015-ös tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

Színházlátogatást szerveztünk alsó és felső tagozaton. 132 alsó tagozatos és 35 felső tagozatos diákunk vásárolt bérletet.
A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen az alsó tagozatos tanulóink közül 22 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott egy könyvjelzőt és egy csokit. A két gyémánt fokozatú tanuló, Ottófi Alíz és Erdősi Dávid 1-1 könyvet kapott az oklevele mellé.

Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.