Visszatekintés a 2016-2017-es tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

Idén is szerveztünk színházlátogatást alsó és felső tagozaton. 162 alsó tagozatos és 23 felső tagozatos diákunk vásárolt bérletet. A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen idén 9 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott emléklapot és egy csokit. Az első három legjobb mesemondónk könyvjutalomban is részesült.

Kovács Anna Zsófia    3.b – Arany minősítést,
Ottófi Alíz        4.a – Ezüst minősítést,
Erdősi Gréta        2.a – Bronz minősítést,
Erdősi Dávid        4.b – Különdíjat kapott.

Felsős tanulóink rajzokat készítettek egy-egy magyar népmese alapján, melyekből a legjobbakat kiállítottuk az ebédlő előtti részen. Októberben ismét csatlakoztunk az iskolai könyvtárak világhónapja keretében szervezett könyvjelzőcsere-programhoz. E-mailben értesítettek arról, hogy egy indiai iskolával vehetjük fel a kapcsolatot.

E-mailben egyeztettük a részleteket az indiai kapcsolattartóval, de sajnos félig volt csak sikeres akció. A mi könyvjelzőink megérkeztek, ezt e-mailváltásból tudjuk, mi azonban nem kaptunk indiai csomagot. Novemberben író-olvasó találkozót szerveztünk pályázati kereteken belül. Méhes Károly író, több gyerekkönyv írója látogatott el hozzánk. Az alsó tagozatos gyerekekkel beszélgetett.

Decemberben újabb író-olvasó találkozót szerveztünk. Horváth Ildikó jött el az 1. és 2. osztályosokhoz, akiknek gyerekverseit és versesköteteit mutatta be. A program jól sikerült, a gyerekek élvezték a játékos órákat. 2017- Arany János emlékév. Az Arany János emlékév tudatosítása a gyerekek körében. (könyvtári órákon, plakátokon) Április 11-én szerveztük iskolánkban a versmondó versenyt. 17 diákunk vett részt rajta, egyre rutinosabban, ügyesebben szavalnak. Minden évfolyamon a legjobbakat könyvjutalommal díjaztuk és oklevelet kaptak, a többiek emléklapot kaptak a szereplésükért.
 
Kiemeltek:
Csutorás Ramóna    1.b
Fülöp Roland        2.a
Kovács Anna Zsófia    3.b
Erdősi Dávid        4.b

Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.