Magyar Népmese Napja

Már hagyománya van iskolánkban annak, hogy szeptember 30-án megünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Ehhez az alkalomhoz kapcsolódva 8. osztályos tanulók - Simkó Panna, Kovács Zsófi és Pietras Iza - meséltek elsős, másodikos és negyedikes kisdiák társaiknak. A kicsik lelkes hallgatóságnak bizonyultak, a nagyoknak pedig olyan örömteli élményt jelentett a mesélés, hogy ezentúl más alkalmat is keresünk, amikor felsősök látogatnak az alsósokhoz.

A népmese napjának másnapján mesemondó versenyt szerveztünk. Célunk az volt, hogy a gyerekek családias légkörben szerepelhessenek, ezért 2 osztály tanulói mondták el osztálytársaiknak a választott meséjüket. Mind a 6 versenyző könyvjutalomban részesült. Mesemondóink: Horváth Máté, Fehér Panni Katinka, Gutman Emma, Kurata Róza, Kurata Emma, Kovaliczky Anna

A Magyar Népmese Napja alkalmából a rajzszakkörön résztvevő diákok is alkottak: Balatoni Boglárka, Berger Dalma, Donatin Noel, Fegyver Dorina, Gráber Zoé, Haász Maja, Haász Petra, Irsik Liza, Marczi Hanna Kyra, Mészáros Áron, Novreczky Hanga, Patai Emma, Tabár Szonja és Udvardi Jázmin - Nádi Bogi grafikusművész népmese illusztrációi alapján készítettek rajzokat.

Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.