Visszatekintés a 2014-2015-ös tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

Színházlátogatást szerveztünk alsó és felső tagozaton. 132 alsó tagozatos és 35 felső tagozatos diákunk vásárolt bérletet.
A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen az alsó tagozatos tanulóink közül 22 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott egy könyvjelzőt és egy csokit. A két gyémánt fokozatú tanuló, Ottófi Alíz és Erdősi Dávid 1-1 könyvet kapott az oklevele mellé.

Tanulóink rajzaival képviseltettük iskolánkat a Kovács Béla Ált. Iskola által szervezett Népmese napja rendezvényen. Egy tanulónk, Suvák Bori oklevelet kapott rajzáért.

Az elmúlt tanévben részt vettünk az országos rendezésű „Együtt szaval a nemzet” programban a 7. évfolyamosokkal. Az ország több iskolájával együtt mondtuk a Himnuszt és a Szózatot. A programnak volt egy youtube csatornája, amihez csatlakoztunk és irányítottan kellett szavalni a verseket. (Könyvtárunknak lett egy youtube csatornája: Könyvtár Jurisics néven található.) A központi hely Orosházán volt, onnan közvetítettek Jordán Tamás vezényletével. Tervezzük, hogy az idei tanévben is kapcsolódunk a programhoz. Egyéni szavalatokat is tölthettünk fel az erre a célra kialakított youtube csatornára, amelyre végül 3 diákunk szavalata került fel:

- Lipics Franciska előadásában Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet a reménynek!
- Németh Árpád előadásában Petőfi Sándor: Feltámadott a tenger és
- Balázs Janka előadásában József Attila: Karóval jöttél…
 
A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati versenyen 1 tanulónkkal vettünk részt. A 7.osztályos Keszthelyi Tamás szép eredményt ért el, megyei szinten a 2. legjobb volt az írásbeli munkája. Minden évben el kell mélyülni egy témában és azzal készülni a versenyre. A 2014-2015-ös tanévben Rómer Flóris életét és munkásságát dolgoztuk fel.

Április 9-én és 10-én szerveztük iskolánkban a versmondó versenyt. 2 napon bonyolítottuk le a nagyszámú érdeklődés miatt.
Április 9-én, csütörtökön volt a 2. és 3. évfolyam versmondó versenye, majd 10-én, pénteken zajlott az 1. osztályosoké. Mindkettőt sikeresen zártuk, a gyerekek élményekkel gazdagodtak. A legjobbakat könyvjutalommal díjaztuk és oklevelet kaptak, a többiek emléklapot kaptak a szereplésükért.

2015. szeptember 9.

Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.