Visszatekintés a 2015-2016-os tanév főbb történéseire

Beküldve: Iskolai könyvtár.

A népmese napja alkalmából (szeptember 30) népmesemondó versenyt rendeztünk, amelyen az alsó tagozatos tanulóink közül osztályonként 2 versenyző szerepelt. Ajándékba mindenki kapott emléklapot és egy csokit. Az első három legjobb mesemondónk könyvjutalomban is részesült.
Felsős tanulóink rajzokat készítettek egy-egy magyar népmese alapján, melyekből a legjobbakat kiállítottuk az ebédlő előtti részen.

Az elmúlt tanévben is részt vettünk az országos rendezésű „Együtt szaval a nemzet” programban, most az 5. évfolyamosokkal. Az ország több iskolájával együtt mondtuk a Himnuszt és a Szózatot. A programnak volt egy youtube csatornája, amihez csatlakoztunk és irányítottan kellett szavalni a verseket. (Könyvtárunknak lett egy youtube csatornája: Könyvtár Jurisics néven található.) A központi hely idén Szarvas volt, onnan közvetítettek Jordán Tamás vezényletével. A youtube csatornánkra az előző tanévben feltöltött szavalatainkkal iskolánk különdíjban részesült, amelyet az idei szarvasi rendezvényen adtak át.

Egyéni szavalatok, amelyekkel a külön díjat szereztük:

-Lipics Franciska előadásában Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet a reménynek!
-Németh Árpád előadásában Petőfi Sándor: Feltámadott a tenger és
-Balázs Janka előadásában József Attila: Karóval jöttél…
 
Idén két tanulónk szavalata került fel a youtube csatornánkra:

Lipics Franciska: Petőfi Sándor: A bilincs és Németh Árpád: József Attila: Világosítsd föl

A február elején rendezett Mackónapon könyvtárunk is kínált programot az alsós gyerekeknek, akiket meseolvasással és rajzolással várt.

Április 11-én szerveztük iskolánkban a versmondó versenyt. 21 diákunk vett részt rajta, egyre rutinosabban, ügyesebben szavalnak. A legjobbakat könyvjutalommal díjaztuk és oklevelet kaptak, a többiek emléklapot kaptak a szereplésükért.

2016. szeptember 16.

Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.