kezdolap

Étkezés

Tisztelt Szülők!A június első két hetében felügyeletet igénylő diákok étkezésének ügyintézése az elszámolóháznál lehetséges. Fizetni csak átutalással lehet. Érdeklődni lehet a 30/845-6697 telefonszámon.

Iskolanyitás

Tisztelt Szülők!

Jelenlegi információnk szerint marad június 2-tól is a digitális munkarend. Azonban a szülők ismételt munkába állására és a kevesebb nyári szabadságára tekintettel iskolánkban jún. 2-tól jún. 15-ig igény szerint az iskolában is folytathatják az alsó tagozatos diákok a digitális tanulást. Ez azt jelenti, hogy mindent ugyanúgy elvégez, mint otthon, csak az iskola falai között, felügyelet mellett. Fontos, hogy nincs frontális tanítás. Természetesen ehhez el kell hoznia minden olyan eszközt, mely a tanuláshoz szükséges. Amennyiben nincs hordozható laptop, úgy azt tudunk itt az épületben rendelkezésre bocsátani. A csoportok 10 főben lesznek maximalizálva.

Jún 16-tól jún. 26-ig, amikor már a digitális oktatás a tanév végével véget ér, igény szerint továbbra is biztosítunk felügyeletet, de itt már az 1-5 évfolyamokon.

Kérem a kedves szülőket, amennyiben a fenti időszakokban igényt tartanának a felügyeletre, akkor ezt jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. iskolai email címen legkésőbb május 25 hétfőig. A levélben kérjük feltüntetni a gyermek nevét, illetve azt, hogy mely napokon mettől meddig szeretnék számára a felügyeletet.

A fenti időszakokban szintén igény szerint a Hungast biztosít étkezést. Ezzel kapcsolatban pontosan jelezzék, hogy mely napokon kérik és hogy a reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna közül melyeket.

Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola

 

 
Berze AMI Környezet és Kézműves Kultúra Tanszak
 

A képzés figyelembe veszi az életkori sajátosságokat, a tanulók érdeklődésére, vizuális tapasztalataira építve gyarapítja ismereteiket, fejleszti képességeiket és alakítja készségeiket. A képző- és iparművészeti oktatás a vizuális kultúra ágait, a műfaj sajátosságait ismerteti meg a tanulókkal.

A tervező, konstruáló, anyagformáló, eszközhasználó, tárgykészítő és környezetalakító tevékenységek gyakorlata nemcsak a kézügyességet, technikai érzékenységet fejleszti, hanem kialakítja a képességet a gondolatok, érzések, elképzelések, tapasztalatok vizuális eszközökkel való megjelenítésének gyakorlatát.

Az örömteli tevékenység végzése mellett célja az is, hogy a múlt értékeit továbbéltesse, az önkifejezéshez különféle formákat kínáljon.

 


M5 oktatási sáv

2020 Március 20. Péntek

 
M5 kulturális csatorna: Minden hétköznap reggel nyolc órától este fél kilencig oktatási műsorok. 8 órától 11 óráig az 5–8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsorokat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben. 11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak: a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéje érhető el egymás után, majd 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal. 12 órától a középiskolás korosztály számára érettségi műsorok következnek: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem mindennap, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A délutáni műsorstruktúrában 14.30-tól az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsort, 17.00 órától az Érettségi műsorokat ismétlik. 20.00 órától pedig a Mindenki akadémiája című tudományos ismeretterjesztő sorozat következik. 

Szombaton és vasárnap 11 órától az Ismerd meg vetélkedőműsor ismétlései kerülnek műsorra. Az előzetes műsorterv minden nap frissül: a https://mediaklikk.hu/digitalisoktatas/ oldal oktatási műsorajánló menüjében

https://mediaklikk.hu/m5/cikk/2020/03/17/oktatasi-anyagok-pentekre-marcius-20


Felsős (6. osztályos tartalmak):

 

8:00 Biológia/Földrajz – Felszín alatti vizeink

Földünk vízkészletének nagy része a felszín alatt rejtőzik. A felszín alatti vizek tulajdonságairól, csoportosításukról, felhasználásukról Horváth Judit geológussal beszélgetünk. Az adásban a vezetékes ivóvíz útjára, valamint a hazai termálvizek jelentőségére is fény derül.


8:30 Nyelv és irodalom – Egri csillagok III.

Gárdonyi Géza megunhatatlan történetét, az Egri csillagokat elemezzük tovább. A regényt pár évvel ezelőtt a legismertebb, legtöbbet olvasott magyar regénnyé választották. Vajon minek köszönhető a siker? A kérdésre Papp Zoltán magyartanárral és Varga Szabolcs történésszel keressük a választ. Kiderül, hogy vajon mi tesz igazán izgalmassá és érdekfeszítővé egy történelmi olvasmányt. Lehet, hogy a végén a regényíráshoz is kedvet kaptok?

9:00 Történelem – A török kiűzése Magyarországról

A mintegy 150 évig tartó török uralom után végre fellélegezhetett a korabeli Magyarország. A törökök kiűzésének fontosabb állomásait, a háttérben zajló társadalmi-politikai-gazdasági folyamatokat és összefüggéseket Varga Szabolcs történész segít felgöngyölíteni és megérteni.

9:30 Matematika – Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

A szöveges feladatok szereplői bárkik lehetnek - akár két játékmackó is, akiknek egyedi étkezési szokásait derítik fel a műsorvezetők matematikai egyenletekkel. S ha már étkezés, akkor az egészséges életmódról és a sport jótékony hatásáról is meggyőződhetünk.

10:00 Művészet – A kórus a reneszánsz és barokk korban

A reneszánsz és barokk énekművészetben a közös éneklés, a kórusok működése kiemelt szerepet játszott. Vajon mik a legfontosabb különbségek egy reneszánsz és egy barokk énekegyüttes között? Milyen műveket énekeltek a korabeli kórusok? Erre a kérdésre is válaszolnak a Vocapella kórus tagjai és vezetőjük, Novák-Szabó Lívia karnagy.

10:30 Osztályfőnöki óra

Komlóczi Zoltán zene és drámatanárral arra keressük a választ, vajon miért akar az ember mindig felfedezni valamit? A téma aktualitását a Mars-kolónia adta.

A művészeti percekben pedig megtudhatjuk, mint jelent a zene világában a periódus.

Nyelvtanulás

11:00 – Szólalj meg angolul (dupla részekkel)

11:30 – Szólj meg oroszul

Mindenki Akadémiája

20:00 Mindenki Akadémiája

Megjelenhetnek-e a fizika törvényszerűségei a festészetben? Erről és még sok minden másról a Mindenki Akadémiájában.


 Cím

  • 7624 Pécs, Jurisics Miklós utca 17.

Kapcsolat

  • +36 (72) 518-110
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Galéria